Fit Op 4

Informações:

Sinopsis

Hardlopen is heerlijk. Klassieke muziek is heerlijk. Met Fit op 4 loop je hard op frisse klassieke muziek. Samen met je running coach Ab Nieuwdorp ga je aan de slag met het Fit op 4-trainingsschema. Drie keer per week een rondje lopen met een mooi einddoel: over 9 weken kan je 30 minuten non-stop hardlopen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes over de muziek waarop je loopt. Trek je hardloopschoenen aan, doe je oordopjes in en loop je kwiek op klassiek!Het Fit op 4-hardloopschema is met zorg samengesteld in samenwerking met een gerenommeerde sportarts.Sporten is gezond. Toch is er een kans op lichamelijke problemen tijdens het sporten. Ten eerste zijn dit klachten die mogelijk op een hartprobleem wijzen, zoals een drukkend gevoel op de borst, hartkloppingen of duizeligheid. Stop dan direct met sporten en bezoek een arts. Daarnaast is er een kans op blessures; met een verantwoorde opbouw van het sporten, is die kans zo klein mogelijk. Bezoek bij aanhoudende klachten een arts of fysiotherapeut.

Episodios

• Kalm met Klassiek: Jouw dagelijkse klassieke rustpunt met Ab Nieuwdorp

26/05/2021 Duración: 08min

Klaar met je rondje hardlopen? Hoog tijd voor ontspanning! In de podcast 'Kalm met Klassiek' laat Ab Nieuwdorp - naast running coach ook mindfulness coach - je elke werkdag een rustgevend en kalmerend klassiek werk horen. Aangevuld met fijne meditatie- en ademhalingsoefeningen kan je er na deze podcast weer helemaal tegenaan. Ga er lekker voor zitten, doe je ogen dicht en zennnn... Beluister de podcast Kalm met Klassiek via NPO Radio 4 (https://www.nporadio4.nl/podcasts/kalm-met-klassiek) of je favoriete podcastapp, zoals Apple Podcast (https://podcasts.apple.com/nl/podcast/kalm-met-klassiek/id1530895356?l=en) of Spotify (https://open.spotify.com/show/48oGAOR1pdClbDT4COYaDB?si=gs0nvqbpSsivSrY1ckWRHg).

• #20 - Week 10: training 2 - duurloop (60 min.) (S02)

23/03/2020 Duración: 01h02min

Dit is 'm dan. Onze allerlaatste sessie. Vandaag ga je laten zien wat je de afgelopen 10 weken hebt geleerd. Het programma is dan ook niet ingewikkeld: 60 minuten hardlopen op mooie muziek. Je kent hem inmiddels, maar we zeggen het nog één keer: vergeet niet een paar minuten in te lopen voor je begint, en kom naderhand tot rust met een fijne cooling-down. Of beter nog: met een lekker biertje, of een koud colaatje! Wij van Fit op 4 zijn ongelooflijk trots op je. Blijf na deze training vooral lekker doorgaan met hardlopen. Op Spotify vind je een playlist met uren aan lekkere klassieke loopmuziek. Dan kan je weer even vooruit. Zoek op 'Fit op 4', doe je oordopjes in en rennen maar. Succes, en bedankt voor de fijne samenwerking de afgelopen weken. Tot ziens! FIT OP 4: Met Fit op 4 loop je hard op luchtige klassieke muziek. Het einddoel? Over 10 weken 60 minuten non-stop rennen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes

• #19 - Week 10: training 1 - interval (60 min.) (S02)

23/03/2020 Duración: 36min

Het is zover: de laatste week van onze training is aangebroken! We gaan nog één keer knallen met een lekker afwisselend programma. Om te beginnen gaan we samen 30 minuten op een comfortabel tempo hardlopen, waarna je nog even alles kan geven in een reeks korte intervallen: 4x 15 minuten sprinten, afgewisseld met een minuut rustig rennen. Gluck, Chopin, Rossini en Indiana Jones staan je bij. Zorg ervoor dat je warm aan de startstreep staat, en gun jezelf na de training nog een rustige wandeling om bij te komen. Ga ervoor, het einde is in zicht! FIT OP 4: Met Fit op 4 loop je hard op luchtige klassieke muziek. Het einddoel? Over 10 weken 60 minuten non-stop rennen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes over de muziek waarop je traint. Benieuwd naar de muziek die je hoort? Zoek op Spotify naar 'Fit op 4' voor de afspeellijsten.

• #18 - Week 9: training 2 - duurloop (60 min.) (S02)

16/03/2020 Duración: 56min

Wauw, training 9 alweer! Als je deze duurloop van 55 minuten hebt voltooid, ben je nog maar een week verwijderd van dat ultieme einddoel van 60 minuten non-stop hardlopen. Zie je de witte vlag al wapperen in de verte? Dit kun jij! Zorg er wel eerst even voor dat je warmgelopen bent, dat is noodzakelijk voor je spieren. Klaar voor de start? FIT OP 4: Met Fit op 4 loop je hard op luchtige klassieke muziek. Het einddoel? Over 10 weken 60 minuten non-stop rennen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes over de muziek waarop je traint. Benieuwd naar de muziek die je hoort? Zoek op Spotify naar 'Fit op 4' voor de afspeellijsten.

• #17 - Week 9: training 1 - interval (60 min.) (S02)

16/03/2020 Duración: 48min

We zijn er bijna! In deze eennalaatste trainingsweek gaan we nog even flink aan de slag om dat uiteindelijke doel van 60 minuten hardlopen te halen. Het menu van vandaag: 46 minuten intervallen op de mooiste klassieke muziek. Running coach Ab Nieuwdorp sleept je erdoorheen. Zet 'm op! Vergeet je niet nog even warm te lopen voor we met de training beginnen? Het programma van de negende intervaltraining is: starten met 10 minuten rustig hardlopen, dan 5 minuten sprinten - dus lekker stevig doorrennen, 2 minuten hardlopen, 5 minuten sprinten, 2 minuten hardlopen, 5 minuten sprinten, 2 minuten hardlopen, 5 minuten sprinten en uiteindelijk 10 minuten rustig hardlopen. Sluit af met een korte wandeling om af te koelen. FIT OP 4: Met Fit op 4 loop je hard op luchtige klassieke muziek. Het einddoel? Over 10 weken 60 minuten non-stop rennen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes over de muziek waarop je traint. Benieuwd

• #16 - Week 8: training 2 - duurloop (60 min.) (S02)

09/03/2020 Duración: 51min

Vivaldi, Rossini, Strauss en Haydn verwelkomen je aan de start van deze achtste duurloop. Op het programma: 50 minuten lekker rennen op mooie klassieke muziek. Je bent er bijna, lekker bezig! Zorg dat je opgewarmd aan de training begint door vooraf vast rustig in te lopen en loop na de 50 minuten nog even wat minuten uit. FIT OP 4: Met Fit op 4 loop je hard op luchtige klassieke muziek. Het einddoel? Over 10 weken 60 minuten non-stop rennen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes over de muziek waarop je traint. Benieuwd naar de muziek die je hoort? Zoek op Spotify naar 'Fit op 4' voor de afspeellijsten.

• #15 - Week 8: training 1 - interval (60 min.) (S02)

09/03/2020 Duración: 47min

Week acht pakken we net even wat anders aan: vandaag combineren we een duurloop met een intervaltraining. Verandering van spijs doet eten! Na deze training ben je weer een stapje dichterbij het uiteindelijke doel van 60 minuten non-stop hardlopen. De klassieke playlist staat voor je klaar. Loop voor de start nog even een paar minuten warm en vergeet aan het einde niet je benen wat rust te gunnen met een fijne, relaxte wandeling. Ready, set, go! Het programma van de achtste intervaltraining is: starten met 30 minuten lekker hardlopen op een voor jou comfortabel tempo, dan wisselen tussen 5x 15 seconden sprinten en 5x 1 minuut rustig hardlopen en uiteindelijk 10 minuten rustig rennen om weer tot adem te komen. FIT OP 4: Met Fit op 4 loop je hard op luchtige klassieke muziek. Het einddoel? Over 10 weken 60 minuten non-stop rennen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes over de muziek waarop je traint. Benieuwd naar

• #14 - Week 7: training 2 - duurloop (60 min.) (S02)

02/03/2020 Duración: 50min

De komende 50 minuten word je tijdens het hardlopen ondergedompeld in de muziek van Edward Elgar, Francesco Geminiani, John Williams en nog veel meer klassieke grootheden. Zorg dat je opgewarmd aan de training begint door vooraf alvast een paar minuten lekker in te lopen en gun jezelf naderhand een fijne cooling-down met een rustige wandeling. Ren je kwiek op klassiek! FIT OP 4: Met Fit op 4 loop je hard op luchtige klassieke muziek. Het einddoel? Over 10 weken 60 minuten non-stop rennen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes over de muziek waarop je traint. Benieuwd naar de muziek die je hoort? Zoek op Spotify naar 'Fit op 4' voor de afspeellijsten.

• #13 - Week 7: training 1 - interval (60 min.) (S02)

02/03/2020 Duración: 44min

Week zeven, loop 13: je bent lekker op weg. Vandaag staat er weer een fijne intervaltraining voor je klaar, waarbij je 43 minuten gaat hardlopen op de mooiste klassieke muziek. Dat is al bijna drie kwartier, indrukwekkend! Zorg dat je voor de training eerst even een paar minuten rustig inloopt om warm te worden. Het programma van de zevende intervaltraining is: starten met 10 minuten rustig hardlopen, dan 2 minuten sprinten - dus lekker doorrennen op stevig tempo, 2 minuten hardlopen, 3 minuten sprinten, 2 minuten hardlopen, 4 minuten sprinten, 2 minuten hardlopen, 4 minuten sprinten, 2 minuten hardlopen, 3 minuten sprinten, 2 minuten hardlopen, 2 minuten sprinten en 5 minuten rustig hardlopen. Kom naderhand op adem met een rustige wandeling, dan koel je weer wat af. Succes! FIT OP 4: Met Fit op 4 loop je hard op luchtige klassieke muziek. Het einddoel? Over 10 weken 60 minuten non-stop rennen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks

• #12 - Week 6: training 2 - duurloop (60 min.) (S02)

24/02/2020 Duración: 46min

Drie kwartier hardlopen op het ‘Jupiter’ van Gustav Holst, Chopins ‘Études’, het ‘Trompetconcert’ van Haydn en Bachs ‘Brandenburgse Concerten’: de gloednieuwe duurloop, nummer zes alweer, staat voor je klaar! Begin opgewarmd aan de training door alvast een paar minuten lekker in te rennen en maak naderhand nog even een rustige wandeling om weer af te koelen. FIT OP 4: Met Fit op 4 loop je hard op luchtige klassieke muziek. Het einddoel? Over 10 weken 60 minuten non-stop rennen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes over de muziek waarop je traint. Benieuwd naar de muziek die je hoort? Zoek op Spotify naar 'Fit op 4' voor de afspeellijsten.

• #11 - Week 6: training 1 - interval (60 min.) (S02)

24/02/2020 Duración: 40min

Wat goed, je staat weer aan de start van een nieuwe training! Vandaag ga je 39 minuten hardlopen, afwisselend rustig en snel. Zorg dat je warm aan de training begint door alvast een paar minuten in te lopen. Het programma van de zesde intervaltraining is: starten met 10 minuten rustig hardlopen, dan 6 minuten sprinten - dus lekker doorrennen op stevig tempo, 3 minuten hardlopen, 6 minuten sprinten, 3 minuten hardlopen, 6 minuten sprinten en 5 minuten hardlopen. En dat allemaal op muziek van onder anderen Debussy, Verdi, Mozart en Geminiani. Loop na de training nog even een paar minuten uit en zorg voor een fijne cooling-down. Je kunt het! FIT OP 4: Met Fit op 4 loop je hard op luchtige klassieke muziek. Het einddoel? Over 10 weken 60 minuten non-stop rennen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes over de muziek waarop je traint. Benieuwd naar de muziek die je hoort? Zoek op Spotify naar 'Fit op 4' voor de afspeellijs

• #10 - Week 5: training 2 - duurloop (60 min.) (S02)

17/02/2020 Duración: 46min

In deze vijfde duurloop van Fit op 4 ga je 45 minuten hardlopen. Een lekkere training op muziek van Beethoven, John Williams, Prokofjev en Hubert Parry. Ren voor de training alvast een paar minuten om op te warmen en vergeet niet naderhand nog even uit te lopen. Zo kun je de volgende keer weer succesvol verder. Go, go, go! FIT OP 4: Met Fit op 4 loop je hard op luchtige klassieke muziek. Het einddoel? Over 10 weken 60 minuten non-stop rennen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes over de muziek waarop je traint. Benieuwd naar de muziek die je hoort? Zoek op Spotify naar 'Fit op 4' voor de afspeellijsten.

• #9 - Week 5: training 1 - interval (60 min.) (S02)

17/02/2020 Duración: 37min

Week vijf: je bent bijna op helft van je hardlooptraining! Vandaag ga je 35 minuten trainen, met die magische 60 minuten non-stop hardlopen in het vooruitzicht. Zorg dat je voor de training eerst even een paar minuten rustig inloopt. Het programma van de vijfde intervaltraining is: starten met 10 minuten rustig hardlopen, dan 5 minuten sprinten - dus lekker doorrennen op stevig tempo, 3 minuten hardlopen, 5 minuten sprinten, 3 minuten hardlopen, 5 minuten sprinten en 5 minuten hardlopen. Loop na de training nog even een paar minuten uit en zorg voor een cooling-down. FIT OP 4: Met Fit op 4 loop je hard op luchtige klassieke muziek. Het einddoel? Over 10 weken 60 minuten non-stop rennen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes over de muziek waarop je traint. Benieuwd naar de muziek die je hoort? Zoek op Spotify naar 'Fit op 4' voor de afspeellijsten.

• #8 - Week 4: training 2 - duurloop (60 min.) (S02)

10/02/2020 Duración: 41min

Een nieuwe week, een nieuwe duurloop! 40 minuten trainen op de allermooiste muziek van onder anderen Chopin, Grieg, Bach en Vivaldi. Loop van tevoren alvast een paar minuten warm en vergeet naderhand de cooling-down niet. Zet ‘m op! FIT OP 4: Met Fit op 4 loop je hard op luchtige klassieke muziek. Het einddoel? Over 10 weken 60 minuten non-stop rennen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes over de muziek waarop je traint. Benieuwd naar de muziek die je hoort? Zoek op Spotify naar 'Fit op 4' voor de afspeellijsten.

• #7 - Week 4: training 1 - interval (60 min.) (S02)

10/02/2020 Duración: 35min

Mozart, Philip Glass, Einaudi en Chopin verwelkomen je bij de vierde week van Fit op 4. Klaar voor ruim een half uur lekker rennen? Zorg dat je voor de training eerst even een paar minuten rustig inloopt. Het programma van de vierde intervaltraining is: starten met 10 minuten rustig hardlopen, dan 2 minuten sprinten - dus lekker doorrennen op stevig tempo, 1 minuut hardlopen, 3 minuten sprinten, 2 minuten hardlopen, 2 minuten sprinten, 2 minuten hardlopen, 3 minuten sprinten, 2 minuten hardlopen, 2 minuten sprinten en 5 minuten hardlopen. Loop na de training nog even een paar minuten uit en zorg voor een cooling-down. FIT OP 4: Met Fit op 4 loop je hard op luchtige klassieke muziek. Het einddoel? Over 10 weken 60 minuten non-stop rennen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes over de muziek waarop je traint. Benieuwd naar de muziek die je hoort? Zoek op Spotify naar 'Fit op 4' voor de afspeellijsten.

• #6 - Week 3: training 2 - duurloop (60 min.) (S02)

03/02/2020 Duración: 36min

De derde duurloop van Fit op 4, daar gaan we. Het programma van vandaag: op een voor jou comfortabel looptempo 35 minuten non-stop hardlopen. Ready? Zorg dat je opgewarmd aan de training begint door vooraf alvast een paar minuten lekker in te lopen. Go! FIT OP 4: Met Fit op 4 loop je hard op luchtige klassieke muziek. Het einddoel? Over 10 weken 60 minuten non-stop rennen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes over de muziek waarop je traint. Benieuwd naar de muziek die je hoort? Zoek op Spotify naar 'Fit op 4' voor de afspeellijsten.

• #5 - Week 3: training 1 - interval (60 min.) (S02)

03/02/2020 Duración: 32min

We zijn alweer toe aan week 3, lekker bezig! Zorg dat je voor de training eerst even een paar minuten rustig inloopt, dan ben je er helemaal klaar voor. Het programma van de derde intervaltraining is: starten met 10 minuten hardlopen, dan 4 minuten sprinten - dus lekker doorrennen op stevig tempo, 2 minuten hardlopen, 4 minuten sprinten, 2 minuten hardlopen, 4 minuten sprinten en 5 minuten hardlopen. Loop na de training nog even een paar minuten uit en zorg voor een cooling-down. FIT OP 4: Met Fit op 4 loop je hard op luchtige klassieke muziek. Het einddoel? Over 10 weken 60 minuten non-stop rennen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes over de muziek waarop je traint. Benieuwd naar de muziek die je hoort? Zoek op Spotify naar 'Fit op 4' voor de afspeellijsten.

• #4 - Week 2: training 2 - duurloop (60 min.) (S02)

27/01/2020 Duración: 36min

Welkom terug, je staat aan de start van je tweede duurloop. Het programma van vandaag: 35 minuten non-stop hardlopen op fijne klassieke muziek, op een tempo dat comfortabel voor je voelt. Zorg dat je opgewarmd aan de training begint door vooraf alvast een paar minuten lekker in te lopen. FIT OP 4: Met Fit op 4 loop je hard op luchtige klassieke muziek. Het einddoel? Over 10 weken 60 minuten non-stop rennen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes over de muziek waarop je traint. Benieuwd naar de muziek die je hoort? Zoek op Spotify naar 'Fit op 4' voor de afspeellijsten.

• #3 - Week 2: training 1 - interval (60 min.) (S02)

27/01/2020 Duración: 31min

Ben je er weer klaar voor? Vandaag gaan we verder met de tweede intervaltraining van Fit op 4. Zorg dat je voor de training eerst even een paar minuten rustig inloopt. Het programma: starten met 10 minuten hardlopen, dan 5 minuten sprinten - dus lekker doorrennen op stevig tempo, 5 minuten hardlopen, 5 minuten sprinten en ten slotte nog 5 minuten hardlopen. Loop na de training nog even een paar minuten uit en zorg voor een cooling-down. FIT OP 4: Met Fit op 4 loop je hard op luchtige klassieke muziek. Het einddoel? Over 10 weken 60 minuten non-stop rennen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes over de muziek waarop je traint. Benieuwd naar de muziek die je hoort? Zoek op Spotify naar 'Fit op 4' voor de afspeellijsten.

• #2 - Week 1: training 2 - duurloop (60 min.) (S02)

20/01/2020 Duración: 31min

De eerste duurloop van Fit op 4, yes! Het programma van vandaag: 30 minuten non-stop hardlopen op een comfortabel tempo. En dat op de allermooiste klassieke muziek. Zorg dat je opgewarmd aan de training begint door vooraf alvast een paar minuten lekker in te lopen. FIT OP 4: Met Fit op 4 loop je hard op luchtige klassieke muziek. Het einddoel? Over 10 weken 60 minuten non-stop rennen! Tijdens de trainingen geeft Ab je niet alleen loopinstructies, maar voorziet hij je ook van informatiesnacks: smakelijke weetjes over de muziek waarop je traint. Benieuwd naar de muziek die je hoort? Zoek op Spotify naar 'Fit op 4' voor de afspeellijsten.