Feminvest Podcast

Informações:

Sinopsis

Podcast by Feminvest podcast

Episodios

 • 107. "Buy less, choose well & make it last"

  17/06/2021 Duración: 35min

  Buy less, choose well & make it last - Vivienne Westwood Citatet är mantrat för den digitala, gröna gallerian: Green Little Hearts! Med oss i podden denna vecka har vi entreprenören och grundaren av Tessie, Therese Lundquist som tillsammans med Michelene Lindblad skapat en hållbar marknadsplats som samlar både kunskap, inspiration, community, varumärken och gör oss till mer medvetna konsumenter. De hjälper även sina kunder att klimatkompensera för de produkter de köper genom ett samarbete med CLMTE!!

 • 106. Vad kan fondbranschen lära sig av en symfoniorkester?

  10/06/2021 Duración: 38min

  Temat för veckans podd är en kombination av beteendeekonomi och fondsnack tillsammans med Michaela Berglund och Yingying Chang Marknadschef för fondplattformen SAVR, som är kända för sina låga fondavgifter.  I avsnittet kommer vi bland annat ta reda på frågeställningarna nedan: Varför är det så viktigt att ha koll på fondavgiften?  Vad mer bör man tänka på för ge sitt fondsparande bästa möjliga förutsättningar?  Vilka fonder har varit populärast nu under första halvåret av 2021?  Förutom detta kommer vi även att prata vidare om det faktum att fonder är en mer populär sparform hos svenska kvinnor än hos män - och vad SAVR gör för att bidra till en mer jämställd fondbransch. Vill du komma i kontakt med Yingying så hittar du henne här: yingying.chang@savr.com

 • 105. Feminvest Svarar - Riskkapital

  03/06/2021 Duración: 22min

  Vi får titt som tätt frågor inskickade till oss så nu har vi tänkt att fördela alla frågor på olika teman och svara på dessa i podden! Har du någon fråga du önskar att vi tar upp nästa gång, skicka in dessa till rebecca@feminvest.se (givetvis är man anonym) Idag lyfter vi frågor kopplat till riskkapital!

 • 104. En frukost på temat Mindset & Förmögenhet med SEB

  27/05/2021 Duración: 01h16min

  För två veckor sedan hade arrangerade Feminvest tillsammans med SEB Private Banking en exklusiv digital liten frukostsammankomst, där vi bjudit in 10 entreprenörer för att tillsammans ha en dialog kring temat: Mindset & Förmögenhet och genomföra en 3 minuters Pitch om sina bolag. Vidare ville vi skapa ett forum där vi tillsammans med medverkande entreprenörer kan ha en öppen dialog tillsammans med SEBs proffs från deras olika affärsområden, de svarar på frågor och delar sina bästa tankar och tips kring entreprenörskap, hur du kan hantera på din privatekonomi som egenföretagare, hur man kan tänka framåt och givetvis diskuterar vi Privat Banking.

 • 103. "Företagande, tillväxt & möjligheter - Även för utrikesfödda"

  20/05/2021 Duración: 34min

  Favafond är ett mikrofinansföretag som lånar ut pengar till utrikesfödda som vill starta eller expandera företag i Sverige. Favafond startades 2019. Charlotte Lundberg, bolagets vd och grundare har över 30 års erfarenhet från olika positioner inom finansbranschen där hon bl a har arbetat i chefspositioner på Riksbanken och Riksgälden samt som finanskonsult. Vad Favafond gör: "Vi skapar ökad tillväxt, delaktighet och integration genom att erbjuda mikrolån på affärsmässiga villkor till utrikesfödda som vill starta eller expandera företag. Med dessa mikrolån skapas det en möjlighet att gå från ett passivt bidragstagande till inkomst och försörjning för en kategori personer som vill starta företag – och idag har svårt att hitta kapital." Hoppas ni har överseende med ljudet - I pandemitider är alla poddar inspelade digitalt!

 • 102. AiBetic den AI baserade diabetesappen

  13/05/2021 Duración: 58min

  I Feminvestpodden har vi med en så häftig person. Hon har nämligen tagit sig an et globala hälsoproblemet Diabetes. Tillsammans med sin partner och medgrundare har  Amanda Axelsson skapat den nya, helt unika, AI baserade diabetesappen - AiBetic. AiBetic kombinerar erkända forskningsresultat med avancerad artificiell intelligens, AI, för att diabetiker ska kunna förutse och undvika skadliga blodsockersvängningar i sin vardag. AiBetic har själva utvecklat sitt AI system i över tre år. Förra året fick bolaget sin första investering och under de 10 senaste månaderna har AiBetic blivit 10 personer i teamet, byggt sin app, konfirmerat sitt AI-system över 100 användare i appen, 150 som väntar på att bli påsläppta och över 800 på väntelistan.

 • 101. Biotech-bolagets upptäckt kan revolutionera cancervården

  07/05/2021 Duración: 32min

  Det svenska Läkemedels/Biotech-bolaget Kancera AB är först i världen med att kliniskt utveckla småmolekylära läkemedel som blockerar fraktalkinsystemet. Kanceras upptäckt kan effektivisera Kemoterapin för bland annat äggstockscancer, bröstcancer och lungcancer. På sikt - kanske ännu fler sjukdomar som attackerar fraktalkinsystement (styrsystemet i kroppen.) Vi har med oss Vdn för Kancera, Thomas Olin som kommer att berättar allt om deras forskning, om deras läkemedelskandidat KAND567 OCH om det fantastiska gänget bakom upptäckten!

 • 100. Jubileumsavsnittet - Financial Equality

  29/04/2021 Duración: 40min

  Vi slår på stort och har i det 100:e avsnittet av Feminvestpodden med oss grymma Dr Emma Heikensten. Varför hon är så bra? -Jo, Emma är nämligen doktor i beteendeekonomi och har utöver sitt arbete som strategisk analytiker på SEB, också ansvaret för att ta fram och sammanställa datan tillsammans med sina kollegor på Ownershift, till deras årliga rapporter. Emma backade även upp årets Feminvestrapport med både data och statistik från SEBs analyser. Med tanke på att hon är just doktor i beteendeekonomi ville vi givetvis fokusera på ämnet. Vad är det i vårt beteende som gör att vissa äger mer, och andra mindre. Hur bör vi förhålla oss till ämnet framåt? Vad kan vi förändra?  Vidare pratar vi om det stora jämställdhets arbete som SEB lagt så stor vikt vid de senaste åren.Sist men absolut inte must pratar vi lite mer om årets Feminvestrapport!! *Handel med finansiella instrument är en risk. Du kan förlora dina insatta pengar.

 • 99. Kryptosnack med Gina Pari

  23/04/2021 Duración: 28min

  Gina Pari, är grundare för SweBlocks och Client Director på Safello. Safello är en prisbelönt mäklartjänst av kryptovalutor. Safello erbjuder ett säkert sätt att köpa och sälja kryptovalutor. Hur givet att hon är med i dagens avsnitt av Feminvetpodden och berättar allt och lite till om just kryptovalutor, vilka som trendar, vilka tjänster det finns att använda sig av och mycket mer!!

 • 98. Livepodden med Feminvest och Sara Ellsäter För WFD

  15/04/2021 Duración: 01h09min

  Denna podd är en inspelning av Livepodden Feminvest körde tillsammans med WFD. (WFD Women’s Finance Days är ett projekt vars syfte är att lyfta fram jämställdhet i affärslivet där kvinnors karriärer är i fokus.) I avsnittet får du lyss Michaela Berglund som är VD för Feminvest. Vid hennes sida har vi gästen Sara Ellsäter - finansproffset som är hållbarhetsansvarig för kapitalförvaltningen Coeli. Med flera års erfarenhet av hållbart och ansvarsfullt investerande kommer vi få ta del av Ellsäters bästa tips för att bygga upp sitt sparande på rätt sätt.

 • 97. Rapportsläpp för Feminvest är precis runt hörnet

  08/04/2021 Duración: 18min

  I dagsläget finns det mycket information om varför kvinnor inte investerar, genom att belysa varför kvinnor inte investerar eller startar bolag riskerar informationen att ge motsatt effekt. Istället vill Feminvest nu skifta fokus till hur kvinnor investerar. Feminvest följde under 2019 upp hur 300 kvinnor i nätverket investerar, undersökningen visar på på flera överraskningar runt nyfikenhet på mer riskfyllda investeringar. Feminvest delar nu i rapporten “Fearless & Sustainable” datan på hur kvinnor i nätverket investerar och hoppas på så sätt få fler kvinnor att få upp ögonen kring investeringar och sparande. Enligt rapporten investerar tjejer allra helst i teknologi som bransch (75% av de svarande), följt av medicin (55%) och därefter industribolag( 50%) enligt den här undersökningen. Långt mer populära branscher än exempelvis mode (22%), och media (11%). I samband med rapportsläppet i år 2021 lanserar Feminvest även en (digital såklart) årlig mötesplats för kvinnliga entreprenörer och investerare – Fem

 • 96. Husdjur & strategier - Det hållbara fondbolaget berättar

  01/04/2021 Duración: 29min

  Familjeföretaget Öhman Fonder grundades 1906 och är en av sveriges största fristående kapitalförvaltare. Anna Dahlstedt som gästar podden denna vecka jobbar som en av fem förvaltare inom de globala aktierna på Öhman fonder. Vi betar av vilak trender hon ser framåt, vilka sektorer som exploderade under 2020 och givetvis luskar vi fram hennes bästa tips!

 • 95. Hållbarhetsdirektören berättar..

  25/03/2021 Duración: 42min

  Adapteo som är det ledande och framförallt FELXIBLA fastighetsbolaget. De hyr alltså ut moduler/byggnader under en period. Hanna Wennberg är Adapteos hållbarhets och kommunikationsdirektör. I podd nummer 79  " vägen till att bli branschens mest hållbara bolag" kan du höra mer om Adapteo och framförallt om det som gör att de ligger i framkant i fastighetsbranschen.  Deras cirkulära affärsmodell. I det här avsnittet får du höra mer om hur de fått ett förhöjthållbarhetsbetyg som höjts från B till AA, hur det gick till, vad de gjort för att höja sitt betyg. Hanna berättar även om deras hållbarhetsmål som de planerar att lansera nu under första delan av 2021.

 • 94. MammaFitness grundare noterar Trainimal

  18/03/2021 Duración: 37min

  I Feminvestpodden denna vecka har vi entreprenören och träningsprofilen Olga Rönnberg samt Mikael Perez, vd för Trainimal med oss - Dessa två är faktiskt är några av de otroligt drivna själarna bakom bolaget Trainimal, som utvecklar digitala lösningar för fysisk träning och kostrådgivning. Du känner säkert till MammaFitness som är deras allra mest kända produkt och också skapad av träningsprofilen för 15 år sedan! Trainimal AB står nu inför en börsnotering på NGM Nordic SME - och vi är super spända. Teckningsperioden pågår från och med idag när podden släpps den 18 mars, fram till den 31 mars!

 • 93. Den vaginala hälsan börsnoteras

  11/03/2021 Duración: 32min

  FemTech-bolaget Pharmiva har nu tagit fram en innovativ antibiotikafri produkt med syftet att förbättra den Vaginal hälsan! Bolaget kommer inom kor att noteras på Nasdaq First North Growth Market, och vi på Feminvest är så så glada över att få möjligheten att stå bakom och lyfta bolaget! Måndag den 8 mars 2021, inleddes teckningstiden i @Pharmiva AB noteringsemission. Teckningstiden löper till och med den 19 mars 2021. Pharmiva är ett medicinteknikbolag inom FemTech som utvecklar innovativa antibiotikafria medicinska produkter i syfte att förbättra den vaginala hälsan och minska risken för komplikationer genom att erbjuda säkra och effektiva behandlingar utan antibiotika. Allt för att minska både lidandet för miljontals drabbade kvinnor och risken för antibiotikaresistens.

 • 92. Ekobanken - Banken med 99% i hållbarhetsbetyg

  04/03/2021 Duración: 51min

  Ekobanken är en etisk, medlemsbank som växer helt organiskt. Banken är öppen för alla som vill vara med och främja människors möjlighet att ta fria initiativ. I podden berättar vd:n Maria Flock Åhlander om varför just Ekobanken fått högst hållbarhetsbetyg av alla banker. Maria är sedan januari 2020 Ekobankens vd, vidare är också bankens hållbarhetschef.

 • 91. SEB gör succé på temat pension

  25/02/2021 Duración: 38min

  I veckans avsnitt av Feminvestpodden är vi i SEBs vackra lokaler i Solna. I takt med att det orange kuvertet dimper ned i brevlådan ville vi inte missa chansen att besöka SEBs nya vackra lokler i Solna, för att prata om ett superviktigt ämne! PENSIONEN - Det gör vi tillsammans med proffsen Américo Fernández och Kristin Gejrot som båda har långa r både på SEB och finansbranschen! Missa inte detta, vi alla har lite lätt ångest när det kommer till pensionssparet - men du, det är inte så klurigt som man kan tro!

 • 90. "Vill ha personer omkring mig som är bättre än mig själv"

  18/02/2021 Duración: 36min

  Har ni träffat en person som ni känner att ni vill suga i er all information ni bara kan ifrån? Det har vi! Familjeföretaget Babor har ett starkt fäste i skönhets branschen. Du känner säkerligen till deras berömda ampuller fyllda med härliga serum. I förra veckan tog vi tillfället i akt och satte oss ned med vd:n Charlotte Axlund som berättar allt och lite till om deras fantastiska resa, och hur hon väljer att styra Babor mot nya kanaler med passion och värme! Tune in för sjutton!

 • 89. Börssnack Spanx & SPAC

  11/02/2021 Duración: 26min

  Börssnacket idag körs av en del av Feminvest-teamet. Michaela och Rebecca. Vi pratar om veckans höjdpunkter på börsen, vi traskar in en sväng i Clubhouse-träsket, vi pratar dubbla Spanx och vi kikar på vad Elon Musk har för sig. Vi ser också över ett par begrepp och funderingar som ni härliga lyssnare skickat in - Bra va!? Har du ett tema du önskar att vi lyfter till nästa avsnitt maila in tilll rebecca@feminvest.se så lyfter vi det

 • 88. Megatrender att hålla koll på inför 2021

  04/02/2021 Duración: 36min

  Veckans gäst är ansvarig för distributionen av Storbanken Vontobels investeringsbara, börshandlade produkter i Norden, Henrik Hermann. Henrik delar med sig kring vilka megatrender Vontobel ser framåt, och vad definierar egentligen en trend? Hur arbetar Vontobel med trenderna de ser framåt, och framförallt, hur man kan investera i dessa trender!

página 1 de 9