Miljönyttapodden

Informações:

Sinopsis

Vår miljö behöver innovationer. Ändå skapar de sällan rubriker. Miljönytta vill lyfta det positiva som svenska företag, idéer och tillväxt gjort möjligt.I Miljönyttapodden möter vi beslutsfattare och företagsrepresentanter som alla jobbar med att minska på miljöpåverkan.

Episodios

 • Johan Gerklev

  18/12/2016 Duración: 36min

  Johan Gerklev är hållbarhetschef i Sverige på ett av världens största byggföretag, Skanska, där han under 20 år varit en drivande kraft i att etablera ett grönt perspektiv på byggande. Johan menar att det är lönsamt att förebygga miljöproblem, att stora företag måste gå före - och att allt är möjligt genom nytänkande.

 • Ylva Öhrnell

  08/12/2016 Duración: 37min

  Ylva är miljö- och kvalitetschef på DHL, i en bransch där omställningen kanske är som mest kritisk och utmanande. Ylva är också ordförande för NMC, Nätverket för Hållbart Näringsliv - en förening för erfarenhetsutbyte mellan de som arbetar med hållbarhetsfrågor.

 • Göran Nyström

  24/11/2016 Duración: 37min

  Göran Nyström från Ovako berättar om stålets betydelse för miljövänliga applikationer, om svensk stålindustris framsteg och om ambitionen att göra svensk stålindustri helt koldioxidneutral.

 • Christofer Fjellner

  11/11/2016 Duración: 39min

  Europaparlamentariker Christofer Fjellner gästar Miljönyttapodden och berättar om hans syn på miljöutmaningarna och miljöpolitiken. En god miljöpolitik måste vara ändamålsenlig, kostnadseffektiv och ha ett globalt perspektiv har han sagt. Vi pratar också om det pågående arbetet med TTIP som har många miljörelaterade aspekter.